lördag 28 september 2013

Ledsen i dag

I dag åkte vi ner till stan,dels för att det är kulturnatten här i Norrköping och bara för att kolla runt.
Gick dit med syrran och hennes dotter och så klart med min son.
Jösses så fort vi gick in i lekia butik ville ju franko ha lego som var polishelikopter.Stod 149:- så tänkte vilket kap.Så den köpte vi men så fort vi kom till kassan sa kassörskan 499:-
Ja bara Va? står 149:- så hon gick dit och kollade och sa att de är nån som tagit bort lappen och då sa ja till franko att han får lägga tillbaka den men nej nej.Han tog den till kassan och ställde sig i kön igen.Tog hjälp av syrran och lät hon hämta honom.Så fort hon gjorde det bröt helvete löst.
Han började storgråta och ja alla stod och glodde.Så jävla pinsamt och var tvungen och bära honom en bra bit för annars la han sig på golvet och sen gick han upp för att springa tillbaka till butiken.
Jag gav upp efter 15min och fick då bära honom ända till bilen.Blev helt svettig av det och dan blev förstörd.Från att göra något kul som blev till nåt tråkigt istället.
Sen när vi kom hem var han fortfarande ledsen,så jag lät han tjura själv vid hallen.
Sen hör ja bara hur han gallskriker och kommer till vardagsrummet och visar sitt finger som hade blivit klämd eller nåt.De var blod och avskrapad hud.Så direkt till köket för att göra rent såret och lägga plåster på.Jobbig dag så han gick direkt och la sig på soffan och tittar på animerat istället.
Så nu sitter ja här och är helt uttråkad och med franko som är ledsen och allt för de där legopaketet.


2 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

Usch det är jobbigt när dom får såna härdsmältor, jag har varit med om ett antal. Har dom väl bestämt sig så har dom svårt att hitta alternativ. Det blir en låsning. Men som du skriver känner man sig helt värdelös och man får allas blickar på sig och alla tänker vilken dålig förälder man är.....men så är det ju inte, man är ingen dålig förälder utan man gör sitt bästa. Vi har oxå fått bära bort vår son när han får sina härdsmältor, dom lugnar sig till slut, vi har lärt oss att han måste vara för sig själv ett tag efteråt och sen efter ett tag har han lugnat ner sig, kan ta allt från 10 min till nån timme. Det går inte att prata med dom heller när dom är "högaffektiva" för då går ingenting in.
Kram kram

Orientaliska trädgården sa...

ja de är riktigt jobbigt.Har märkt att han får utbrott speciellt vid lekaffären och då har de alltid gällt lego som han vill ha men som man inte har råd och köpa varje gång och då visar han också att han blir arg.Jag känner mig som en dålig mamma då jag inte kan lugna ner mitt barn och de är ju vad runt om en ser.en mamma som inte har koll/kontroll över sitt barn.a de tog ett bra tag innan han hann lugna ner sig men mer än en timme..jösses den här dagen har tagit musten ur mig.Har inte fått så mycket info om autism ännu så är i lärande faset men de kommer förhoppningsvis så ja förstår han bättre och kan undvika såna situationer.tack för ditt stöd.Kramiz Simone