torsdag 5 september 2013

Krispiga & sega havreflarn

För nån dag sedan fick jag ett baksug och konstigt nog ville ja baka havreflarn. Jösses de hade ja inte ätit på  flera år så det var kul att de gick bra också.Väldigt lätta att göra också.
Går jättebra och fylla dem med nån chokladkräm,lemoncurdfyllning,dulche de leche eller de som faller dig i smaken.Själv hade ja dem som de var och de gick fort så var de uppätna.
De blev krispiga men ändå sega och de blev jättegoda.


Ingredienser:
100g smör
3d havregryn(fiber)
1ägg
1.5dl socker
1msk vetemjöl
1tsk bakpulver

Gör så här:
1.Smält smöret och häll över havregrynen.
2.Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. 3.Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7-10 minuter.
4.Låt de svalna på plåten helt innan du plockar dem.
Tips: Jättegott och fylla med ganache ,nutella, jordnöttsmör, lemoncurdfyllning eller varför inte
 äta de naturella.
Receptet hittade ja hos baka.se



2 kommentarer:

Kajsa sa...

ÅH, dessa ska jag prova med en gång!!!!!!!!!

Orientaliska trädgården sa...

Hoppas de ska smakas.
Simone