lördag 8 mars 2014

Hemmagjorda Delicato Bollar

Det här receptet är väldigt populärt och jag förstår varför,de är supergoda och tycker oxå att de smakar som delicatobollarna som man köper om inte godare oxå så ja dessa måste ni testa och göra.Lätta och göra och lättare och äta,perfekta med andra ord.Receptet kommer från duktiga Jennie Benjaminsson,dock har jag dubblat receptet.



Ingredienser:
200g rumstemperad smör
6dl havregryn
3dl florsocker
4tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
2msk kakao
4msk kallt kaffe

Doppa:
200g  ljus choklad t.ex marabou
2tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
Kokos/strössel

Gör så här:
1.Mixa havregrynen med mixer.Vispa smöret poröst.
2.Tillsätt sedan den mixade havregrynen i smöret tillsammans med vaniljsocker,florsocker,oboy,kakao
   och kaffet.Rör om ordentligt,använde min assistent då de blir kladdigt tills de blir en smidig smet.
3.In i kylskåpet tills smeten stelnar något då den är för mjuk för att använda.
4.Sedan är det bara och rulla stora chokladbollar.Bör få ut ca 16st,gör du dem mindre får du mer .
5.In i kylskåpet minst en timme.Sedan är det bara och smälta chokladen tillsammans med oboypulvret
  och vaniljsocker.Doppa de och sedan strö över kokos eller strössel.Låt stå sedan i kyl i 2tim.


Inga kommentarer: