Det här receptet är väldigt populärt och jag förstår varför,de är supergoda och tycker oxå att de smakar som delicatobollarna som man köper om inte godare oxå så ja dessa måste ni testa och göra.Lätta och göra och lättare och äta,perfekta med andra ord.Receptet kommer från duktiga Jennie Benjaminsson,dock har jag dubblat receptet.
Ingredienser:
200g rumstemperad smör
6dl havregryn
3dl florsocker
4tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
2msk kakao
4msk kallt kaffe
Doppa:
200g ljus choklad t.ex marabou
2tsk äkta vaniljsocker
4msk oboy
Kokos/strössel
Gör så här:
1.Mixa havregrynen med mixer.Vispa smöret poröst.
2.Tillsätt sedan den mixade havregrynen i smöret tillsammans med vaniljsocker,florsocker,oboy,kakao
och kaffet.Rör om ordentligt,använde min assistent då de blir kladdigt tills de blir en smidig smet.
3.In i kylskåpet tills smeten stelnar något då den är för mjuk för att använda.
4.Sedan är det bara och rulla stora chokladbollar.Bör få ut ca 16st,gör du dem mindre får du mer .
5.In i kylskåpet minst en timme.Sedan är det bara och smälta chokladen tillsammans med oboypulvret
och vaniljsocker.Doppa de och sedan strö över kokos eller strössel.Låt stå sedan i kyl i 2tim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar