tisdag 18 februari 2014

Madeleine kakor

Har alltid älskat små kakor och dessa är ju som sockerkakor i miniformat.Man kan göra väldigt mycket för att lyxa till dem.Doppa hela/halva i choklad.Toppa med kokos,strössel,florsocker mm.Madeleine kakor heter dessa och dem är för söta,ser ut som små segelbåt om man vänder på dem.Perfekta till barnkalaset då kan man stoppa i en tandpetare och klippa ut ett trekant och fästa på


Ingredienser:
75 g mjukt smör
0.75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker                 
2ägg
1.5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1st citron,skal (ekologisk)

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa smör, strösocker och vaniljsocker och rivet citronskal krämigt i en bunke.
3.Rör ner äggen.
4.Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
5.Smörj och bröa Madeleineformen.
6. Fördela smeten i formen.
7. Ställ formen i mitten av ugnen på ett ugnsgaller.
8. Grädda till gyllene kakor, i cirka 10 minuter.

Receptet är Leila Lindholm

Inga kommentarer: