På nyår så firade vi hos brorsan med 2 av syskonen.Var där ända till halv 4 på morgonen.Jag tog med mig fikat som blev vitchokladpannacotta med rårörda hallon och toppade med färska hallon,riven vitchoklad och chokladströssel över.
Pannacotta har jag älskat från första stunden jag prövade på de och de var faktiskt 2013 som jag tog första tuggan på,nu är jag helt såld på det här italienska desserten.
Krämig pannacotta som möter de där syrliga hallonen.Gudomligt gott och använde mig av vit lyxchoklad som jag tycker man ska unna sig året runt och inte bara till högtiderna.
Ingredienser:
100g vit choklad
1tsk äkta vaniljsocker
5dl grädde
3st gelatinblad
Rårörda hallon:
200g hallon(frusna)
2tsk socker
2tsk marsanpulver
Gör så här:
1.Blötlägg gelatinbladen i minst fem minuter.Koka upp grädde,vaniljsocker.Ställ åt sidan och häll i
de urkramade gelatinbladen och rör ordentligt med visp så det inte klumpar sig.Rör i chokladen.
2.Rör tills chokladen är smält.Häll upp i fina glas och ställ in i kylen ett par timmar.
3.Efter ett par timmar kan du börja göra rårörda hallonen med att först koka upp de frusna hallon,blanda
i socker och låt koka upp i minst två minuter.Marsanpulvret häller jag i några sekunder innan jag tar
bort kastrullen från plattan.
4.Häll på pannacottan och ställ ytterligare in i kylskåpet för att gotta till sig.Går jättebra och förbereda
några dagar innan men tänk på att plasta in de så de inte tar smak av kylen.
Tips:Toppa med färska hallon,sikta florsocker eller varför inte riva choklad över de färska hallonen.
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar