I dag är det kladdkakans dag och mitt favoritrecept är en kladdkaka som är så kladdig att den smälter i munnen och sedan toppad med apelsinganach.Riktigt gott och blir godare om man har den 24h i kylen och äter dagen efter.
Ingredienser:
2ägg
3dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0.5dl kakao
1.5dl vetemjöl
150g smält smör
Apelsinchokladtryffel
1dl vispgrädde
3st finrivna apelsinskal
200g mjölkchoklad
Gör så här:
1.Kaksmet;Rör ihop ägg,socker,vaniljsocker,salt,kakao och vetemjöl.
2.Tillsätt det smälta smöret och rör smeten slät med en slickepott.
3.Häll smeten i en smord och bröad bakform,24 diameter.
4.Grädda i mitten av ugnen i 150grader i ca 30min.
5.Apelsinchokladtryffel;Koka upp grädde tillsammans med finrivet apelsinskal.
6.Rör i finhackad mjölkchoklad och rör tryffeln slät.Häll ut apelsintryffeln över
kladdkakan och låt stelna över natten i kylskåpet.
Tips:Servera gärna med bär,grädde eller glass.God att äta bara så också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar